Traškūs sausainiai su uogiene

Toliau

Reikės:

  • 6-7 kupinų šaukštų „Obelių“ naminio majonezo
  • 250 g kvietinių miltų
  • 60 g cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio kmynų ar aguonų
  • Mėgstamos uogienės

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska, sudedame 6-7 kupinus šaukštus „Obelių“ majonezo, suberiame kmynus, juos galima ir sutrinti trintuve, kad geriau įsimaišytų į tešlą (jei nemėgstate kmynų, keiskite juos aguonomis) ir suminkome tešlą.

Rankomis suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sausainio centre nykščiu įspaudžiame duobutę ir joje įkurdiname uogienę.

Kepame karštoje 180 ºC orkaitėje apie 15–20 minučių, kol vos vos paruduoja, neperkepame. Paliekame visiškai atvėsti. Kai ragausite, net negalėsite patikėti, kad taip paprastai galima iškepti TOKIUS skanius naminius sausainiukus.

Skanaus!

Kiti receptai